Här finns all historik för Manskören Iris samlad.
Klicka på de blåmarkerade länkarna så kommer man till respektive sida. Där finns en hel del intressant att läsa.
 

Här finns Iriskörens genomförda evenemang för 2017.

4 februari
Årsmöte samt årsfest på Viksgården

16 februari
Medverkade kören vid Hjälptruppens trivselkväll på Frälsningsarmén Arvika. Vi sjöng ett antal sånger och bjöds på klengås och kaffe.

4 mars
SKÖNSÅNG MED KÖRNOSTALGI PÅ RACKSTADMUSEET.
Iriskören spände bågen vid lördagens konsert med inledande Can`t help falling in love samt Hasse o Tages Stetsonhatt och med kvällens gäster Hebbe Sisters i tankarna sjungande Vackra Flickor kan man inte lita på.
Man förvånas alltid positivt av Emelie, Josefine och Marias glädje och musikalitet i solist och klockrena stämsånger när inledande fem melodier framfördes. Övervakande mamma Ulrika tillsammans med för kvällen kransbeprydda, kvinnligt omhuldade Anders Hörngren bäddade för stora applådåskan i fyrhändiga pianostycket Lejonjakten. Efter avbrott med trevlig fika och snackpaus visade Erik Lindberg sina färdigheter på såg i Ole Bulls själsligt omtyckta Säterjäntans Söndag. Sångarna och Anders i kören hade för dagen tillsammans med Hebbes charmiga sångsolister lyckats fånga publikt omtyckt reportoar som stundtals berörde med finstämdhet och tillika befriande humor. Over the rainbow, Viljasången, Bön och Gabriellas sång med flickornas proffsiga solonummer blandades med herrarnas hundsällskap i Sov lilla Totte.
Vår älskade Värmlandsvisa med samtliga på scenen bildade vinjett för åter igen en högst omtyckt föreställning som ledde till extranummer, Goodnight Sweetheart, troligen förväntat välövat av Iris??
Kjell Kaspersen.
Se bilder till höger ⇒

9 april
Medverkan vid Gudstjänsten i Trefaldighetskyrkan

30 april
Sedvanligt Valborgsfirande med kören, nytt för i år var att det inte blev något fyrverkeri på Sågudden.

1 maj
Rundtur i kommunens äldreboenden för att sjunga in våren för de gamla.

6 maj
Örjan Öhman 80 år och vi firade honom i Värmskogs Hembygdsgård. Se bilder till höger⇒

6 juni
Enl. traditionen så medverkade kören vid firandet av Nationaldagen i Trefaldighetskyrkan.

7 oktober
Medverkade på Arvika Mârten

28 oktober
Manskören Iris anordnade en konsert på Mikaeligården , temat var Taube i våra hjärtan,  så det blev att publiken fick vara med i flera allsånger. En lyckad kväll med bra publik som under pausen bjöds på kaffe och bröd som Nisse ordnat till kvällen. 
Se bilder till höger
Foto: Nils Nisse Persson

21 november
Kören tog farväl av en kär körmedlem Christer Nilsson i Mikaelikyrkan, vi samlades kring kistan och sjöng
En liten fågel.

11 december
Medverkade vid Grå Pantrarnas julfest, och sjöng från vår julrepertoar.

14 december
Medverkade vid PRO´s julfest, och sjöng från vår julrepertoar.

16-17 december
Årets Julkonserter i Trefaldighetskyrkan samt
Gunnarskogs kyrka.
Från inlägg om konserterna i Arvika Nyheter 22/12.
I helgen avverkade Manskören Iris två julkonserter, den ena var på lördagen i Trefaldighetskyrkan, och det var tillsammans med Arvika Stadsmusikkår, som bjudit in kören för ett samarbete, och det visade sig bli väldigt lyckat. Det var en konsert med lite av varje inom julmusiken, och att få höra Otto Olssons Advent med Iriskören tillsammans med Musikkåren var verkligen mäktig. Det blev mycket fin musik från musikkåren, som exempel musiken från filmen Polarexpressen, som de framförde med glans. Så en blandning av Iriskörens julsånger och musikkårens musik, så blev det en mycket lyckad Julkonsert, och den stora publik som kom verkade trivas. Dirigenter för kvällen var Anders Hörngren och Mats Lindahl. På söndagen så var det dags för Manskören Iris egna julkonsert som ägde rum i Gunnarskogs kyrka, detta var andra året som kören anordnar detta i Gunnarskog, och som säkerligen kommer att bli en tradition i framtiden. I år så fick kören ett fint besök av en skönsjungande solist, nämligen Maria Hebbe, hon ackompanjerades på flygel av sin mor Ulrika Hebbe. Hon började med en klassiker till jul, nämligen Ave Maria, sedan blev det Over the Rainbow, Marias vaggsång och sedan When You Wish Upon A Star. Maria sjöng även tillsammans med kören sångerna, Ej upplysta gårdar och En stjärna lyser så klart, ja detta var en upplevelse att få höra med Maria och kören, det var så stämningsfullt och vackert. Kören sjöng ensamma bl.a. Otto Olssons Advent, Stilla frid, Det strålar en stjärna, Jul Jul strålande Jul, Stilla natt, m.fl. som de framförde så fint. Anders Hörngren avslutade konserten med Adams Julsång som han gjorde med bravur tillsammans med kören, ja vilken röst han har. Någon frågade honom hur han bar sig åt för att behålla rösten på äldre dagar, då svarade han att han försöker att vårda den genom att sjunga ofta, det är det bästa sättet att hålla rösten i trim. Anders blev även hyllad av Maria Hebbe som fått sångutbildning av honom, och var så lycklig över att få vara med och bidra med sin sång. Jag själv kan instämma i att under den tid jag varit med i kören, så har Anders varit en duktig sångpedagog och verkligen fått kören att låta bra. Och Anders Hörngren som var dirigent under konserten, fick även hjälp av Hans (L) Karlsson och Sven Öman. Övriga medverkade var på sång Hans (S) Karlsson som även var konferencier för kvällen. Som före detta körmedlem i kören, så var det en ära att få lyssna på båda dessa konserter, det var nog i absolut toppklass bland det dom framfört, så jag ger Manskören Iris fem stjärnor av fem möjliga. Och jag hoppas att den fina publik som kom, håller med mig i detta.
Nils Persson

Klicka på denna länk Historik 1901-2016

så kommer man till den kompletta och nya historiken som Nils Persson tagit fram 2016-02-11.

Historik 2016
Historik 2015
Historik 2014
Historik 2013
Historik 2012
Historik 2011
Historik 2010
Lite kuriosa saker
Manskören Iris 1901-1986
Historiska Foton
1:e dirigenter genom åren

Bilder från 4 mars 2017
Foto: Kljell Kaspersen

Taubeafton 28/10

Julkonserter 2017

Från inlägg om konserterna i Arvika Nyheter 22/12

Några smakprov från julkonserterna i Gunnarskogs kyrka

En stjärna lyser så klart med Maria Hebbe och Iriskören

Ej upplysta gårdar med
Maria Hebbe och Iriskören

Bilder från Örjan Öhmans

80 årsfest