Här finns Iriskörens genomförda evenemang under 2012.17/2 
Det årligt återkommande besöket hos Frälsningsarmén som är ett populärt inslag där, och vi gjorde en riktigt bra konsert denna kväll trots att det inte var full styrka i kören, så det låter bra inför kommande evenemang.

 

28/2

Iriskören var med i livesändning på SVT Värmlandsnytt kl. 19.15 angående Elviskonserten den 17 mars.

 

17/3

Elviskonserten i Arvikaparken lockade storpublik med hela 500 personer, och det blev helt enkelt en succé, ja detta är det största kören gjort under de 111 år som kören funnits. Alla i kören samt Christer  och kompgruppen Elis gjorde en enorm fin insats.

Nu är kören på kartan!

 

22/4

Medverkan vid Gudstjänsten i Trefaldighetskyrkan som blev halvfylld med besökare. Anders Hörngren och Christer Nilsson var solister denna dag och kören gjorde ett fint framfört program med tre sånger som Then the stars begin to fall,  Led mig Gud, O Herde god och Amazing Grace.

 

30/4

Valborgsmässoafton började vid Smedbergs äldreboende därefter avresa till Gunnarsskog och Gunnarbo äldreboende. Sedan sjöng kören in våren på Gunnarsskog´s Hembygdsgård.

På kvällen så var det Sågudden enl. tradition kl. 21.00 med vårsångerna på trappan till en riktigt stor publik (ca: 700 betalande!) då det denna kväll bjöds på vackert väder. Av applåder att döma så gjorde kören en riktigt bra insats på alla platserna denna dag. Så det blir beröm till alla stämmorna och sist men inte minst dirigenterna Hans (dm) och Östen som ledde oss igenom sångerna.

 

1/5 

Rundresa till äldreboende i Kommunen med buss som anordnas av Arvika Kommun, Iriskören besökte Korplanen, Nybacken, Vågen, Akkva, Västängsgården Arvika, Solgården Sulvik, Lövåsen Glava, Lingården Klässbol samt Isidor Edane, ett populärt inslag för de äldre som får en chans att vara med och fira in våren med dessa vackra vårsånger som Iriskören levererade. Kören gjorde en mycket fin insats under hela dagen och rösterna höll hela vägen. Så det blir beröm även denna dag till alla stämmorna och sist men inte minst dirigenterna Hans (dm) och Östen som ledde oss igenom sångerna.

 

6/6

Medverkan vid Nationaldagen

 

30/6

Medverkan vid Torgfesten Arvika

 

24/8

8:e Elviskonserten gjordes för andra gången  i Åmotfors Folkets Park.

Det blev en lyckad konsert med en publik på ca: 250 st.

Ja alla gjorde ett fin framförande denna kväll.

Christer var som vanligt proffsigt bra tillsammans med kompbandet Elis. Dirigent för kvällen var Hans (dm) Karlsson som såg till att alla kom rätt i sångerna.

 

7:e t.o.m. 9:e september

Körens resa till Göteborg med Wikmans buss som blev en trevlig helg med bra boende på Hotell Gothia Towers där det även blev en middag med god mat på fredagskvällen. Lördagen var det fria aktiviteter tills eftermiddagen då busschaufför Sören tog oss till Tjolöholms slott där det blev slottsvisning som var enormt intressant, ja det är värt ett besök, efter detta så intogs en god middag i storstugan innan resan tillbaka till hotellet där det under kvällen blev en stund tillsammans där det bjöds på skönsång av Åke Viklund samt av Karl-Axel, LillHans, StorHans samt Östen. Christer drog även han några Elvislåtar. Vidar och Evert drog några roliga historer. Ja det blev en trevlig kväll tillsammans.

Söndagen då bar det iväg till Masthuggskyrkan där kören medverkade i Gudstjänsten i en halvfull kyrka, och enl. publiken så gjorde kören ett bra framrädande. Akustiken var riktigt bra i kyrkan.

Efter kyrkkaffe så bar det iväg hemåt igen med ett stopp i Brålanda för lite mat.

Så man kan då säga att detta blev en helg som man kommer att minnas som en trevlig helg i sångens tecken.

Nisse

 

Lördagen den 17 november Julshowen i Arvika Folkets Park

som lockade storpublik, 461 st. betalande!
Det blev en kväll fylld av Elvis jul och vanliga sånger tillsammans med Iriskören och Christer "Elvis" Nilsson samt kompbandet Elis.
Lite kort om konserten, det hela började med att Christer startade med ett antal låtar innan kören kom in och sjöng tillsammans med Christer låtarna I´ll Be Home For Christmas, Silver Bells, Marys Boychild,

It Won´t Seem Like Christmas Without You och Julen Är Här.

Däretfter så bjöds det på ett showdansnummer med de fyra proffsiga tjejerna Charlotte Gardefuhr, Saga Kihlstedt, Emmelie Eskilsson och Marie-Louise Söderström.
Efter detta fortsatte Christer med att antal Elvislåtar och avslutade innan paus med Old man river som bevisade vilken röst han har, ja det var helt fantastiskt framfört och det såg man då även publiken reste sig upp och höll nästan aldrig på att sluta applådera. Så det finns bara ett ord för detta nummer att säga och det är Suveränt.
Efter paus fortsatte Crister att riva av ett antal Elvislåtar innan nästa showdansnummer med de proffsiga tjejerna som är något nytt för våra konserter och som vi hoppas på att de återkommer vid nåt annat tillfälle.
Sen kom nästa musikaliska höjdpunkt på kvällen då Östen Fändriks fick ett eget instrumentalt nummer på saxofon med låten

För kärlekens skull och Michael Wallin kompade på piano, det var roligt att Östen fick visa upp hur duktig han är på saxofon, det var helt enkelt Suveränt.
Därefter så kom kören in igen för att sjunga låtarna Crying In The Chapel, Can´t Help Falling In Love, Were Could I Go, Loving You, Stand by me, Jul, jul strålande jul, White Christmas tillsammans med Christer som efter detta sjöng Burning love innan det hela avslutades med det pampiga numret av How Great Thou Art som är en klassiker som avslutning.
Det blev blomsterutdelning till alla som hjälp till att få detta projekt att ro´s i land.
Konferensier var Bo Östling och dirigent var Anders Hörngren samt Michael Wallin som hjälpte till vid en av sångerna.
Enl. publiken så blev det en lyckad kväll och alla var nöjda. Så än en gång har Iriskören bevisat tillsammans med Christer och kompet att vi kan klara av ett så stort projekt trots att medelåldern är hög i kören, sångarglädjen är stor, så nu laddar vi för nya projekt, ja vem vet det kanske kan bli en Påskkonsert nästa år.
Och sist men inte minst så ska personalen i Parken ha en stor eloge för allt arbete de har gjort.
Nisse på webben.

P.S. Se bilder här nedan!

 

Söndag 25 november

Medverkan vid gudstjänsten i Trefaldighetskyrkan.

 

Måndag 26 november

Grå Pantrarna

 

 

 

Bilder från Julshowen 24 november 2012

Elviskonsert lockade storpublik i Arvikaparken den 17 mars 2012