Här finns Iriskörens genomförda evenemang under 2013.Den 15 februari gick årets traditionella konsert på Frälsningsarmén av stapeln

 

Den 20 april bjöd vi Arvikaborna på en mycket trevlig konsert tillsammans med Stockholms studentsångare. Inför en förväntansfull publik i Trefaldighetskyrka konserterade Iriskören tillsammans med studentkören, sammanlagt ett 70-tal manskörssångare.

 

Den 30 april börjar vi Valborgsfirandet på Smedbergs äldreboende, där en månghövdad publik fick njuta av vårens sånger. Efter detta bar det iväg upp mot Gunnarskog där de boende på Gunnebo fick sitt lystmäte av vårsånger tillgodosett. Efter Gunnebo begav sig kören ner mot hembygdsgården i Gunnarskog. Efter detta for vi åter mot Arvika och Sågudden för vårt eget valborgsfirande. Detta år hade vi återigen tur med vädret och en mycket stor publik fick lyssna till och beskåda vackra vårsångare, fyrverkeri och brasa.

 Den 1 maj besökte vi kommunens äldreboenden och bjöd på lite vackra vårsånger som är mycket uppskattat bland de äldre.

 

Den 5 juni begav sig största delen av Iriskören tillsammans med sina fruar och sambos till Gotland. Det vankades Manskörsyra i den vackra staden Visby .

 

Under tiden som flertalet Irissångare roade sig kungligt på Gotland tog några lojala trotjänare på sig ansvaret att under Sverker Magnussons ledning inrama Nationaldagsfirandet den 6:e juni med manskörssång i Trefaldighetskyrkan. Sverker hade med hjälp av Mats Lindahl från kommunala musikskolan plockat ihop en tillfällig manskör som traditionsenligt och förtjänstfullt framförde Sverige och Sveriges flagga.

 

Söndagen den 6 oktober förgyllde Iriskören gudstjänsten i Trefaldighetskyrkan.

 

Den 19 oktober hade vi höstkonsert tillsammans med Rolf Thorén i Mikaeligårdens församlingshem. Se reportage i Arvika Nyheter t.h. ovan.

 

Årets sista konsert, julkonserten, genomfördes lördagen den 14 december. Även i år höll vi till i Mikaelikyrkan. Lika säkert som amen i kyrkan var det givetvis fullsatt i kyrkbänkarna. Solist var Angela Petré Karlsson och dirigent som vanligt Anders Hörngren, även om han denna gång återigen fick lite hjälp av Hans Karlsson dm. Ordförande Torsten Graborn ramade in konserten fint genom att med sin underfundiga humor få publiken att känna sig välkomna och viktiga. Genom att blanda de traditionella sångerna med lite nymodigheter varje år tror jag att vi skänker besökarna både igenkännandets glädje och en och annan aha-upplevelse.

 

 

Reportage från Arvika Nyheter den 23 oktober av Sverker Magnusson.