Körresan till Falköping 2010

Körresa till Falbygden den 11 – 12 september 2010


Hans Karlsson´s brorson Magnus hade bjudit in oss till sitt pastorat för att sjunga i två av hans 17 (!) kyrkor. Magnus har sedan vår Tranresa 2007 avancerat till kyrkoherde i Floby pastorat.

Roland Löving rattade säkert bussen på lördagsmorgonen från Arvika och fram till Mössebergs kurortshotell i Falköping - lagom till lunchdags där. Vi hade denna gång helpension på kurortshotellet. Man hade tyvärr drabbats av vattenskador i köks och salongsavdelningen, men kunde ändå ta hand om oss på bästa sätt. De berömda Taserudsmöblerna stod nu i andra utrymmen: "Tsarens möbel" dvs. björksofforna var placerade vid foajén och mahognysofforna med Myrsmedens kopparinläggningar i tornrummet.

Efter lunch körde Rolle oss ner till Falbygdens ost där vi storhandlade. Väl inne i bussen igen överaskades Olle och Rolle med varsin ostlåda i presentförpackning som tack för reseupplägg resp. chaufförskap. Det blev ett par timmar fritt för promenader eller vila på rummet före kvällens konsert.

Till helgsmål gav vi en körkonsert i sommarmusikkvällen i Börstig kyrka. Vi tyckte kyrkan låg långt ut i småskogen, bortom slätta på Falbygden – men den lilla kyrkan blev faktiskt fullsatt av förväntansfulla västgötar som visade sin uppskattning med en lång applåd. Efter konserten avnjöt vi en kvällsbuffé på hotellet och vår värd Magnus var inviterad att dela den med oss. Som vanligt sjöng vi dryckesvisor både till varmrätten och till kaffe och avec!

Efter en god söndagsfrukost bar det av till Grolanda kyrka – även den långt bort från stan. Iriskören svarade för sångerna i Gudstjänsten och Magnus flödade som vanligt flytande och utan manuskript av utläggningar kring dagens predikotext.

Efteråt rullade vi iväg in till Skara centrum för att avsluta vår västgötaresa med mat och kultur. Man tog emot oss på Kråks värdshus, trots att man normalt har söndagsstängt och vi svarade med ett par sånger som tack för maten. Det blev också tillfälle för ett par spontansånger i domkyrkan – en ren njutning att sjunga där i en perfekt akustik! Besöket avrundades med att vandra runt på Västergötlands museum. Dels en utställning med anledning av Birger Jarl 800 år och dels den fasta medeltidsutställningen där man kan leva sig in i miljön i Arns fotspår.


Olle Bergqvist

Foto: Nils Persson

1:a maj 2010

Stavnäs 17/1 2010

Falköping 2010

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

1:a maj 2010

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Stavnäs 17/1 2010

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.