Resedagbok och Fotoalbum från Danmark 2011

Resedagbok från Iriskörens resa till
Skive Danmark 2-5 juni 2011


Dag 1.
Vi startar tidigt på torsdag morgon med våra chaufförer Roland Löving och Jan Andersson vår resa mot Göteborg för transport på färjan över till Fredrikshamn. Sedan gick färden vidare till Skive där vi anländer på eftermiddagen. Där blir vi mottagna och guidade till Kulturcentrum i Limfjorden för att bli hälsade välkomna och presenterade för våra värdpar som också hade med sig kaffe som de bjöd på. Efter kaffet så sjöng vi några sånger för varandra och gick igenom programmet.
Sedan var det dags för inkvartering på DanHostel där 26 dubbelrum var bokade.
Kl. 19.00 bjuder våra värdpar sina respektive gäster på middag.

Därefter tillbaka till våra rum där sängen väntade efter en lång dag och alla var trötta.


Dag 2.
Dagen börjar med en god frukost och sedan kl. 10.00 åker vi till Glyngöre en liten ort vid Limfjorden lite norr om Skive. Där möts vi av Hantverkarkören från Mors som hade en tysk kör med sig som var på besök. Vi fyra körer sjunger lite tillsammans och var och en för sig.
Efter detta så åker vi vidare till Jesperhus Blomsterpark, här får vi lunch och får möjlighet att titta närmare på parken. Kl. 15-16 så uppträdde vi fyra körer på parkens scen. Efter detta så åker vi tillbaka till Skive för ombyte av kläder och sedan tillbaka till Jesperhus där det blev middag och en aftonfest.

Därefter tillbaka till rummen efter en trevlig dag och kväll.


Dag 3.
Dagen börjar med frukost och sedan fria aktiviteter på förmiddagen. Kl. 11–12.30 så övar vi tillsammans med Skive Egnens Herrekör i Skive Sockenhus inför konserten kl. 16.00 i Skive kyrka som ligger vid Sockenhuset.
Kvällen avslutas med att värdparen med sina respektive gäster bjuder på en privat middag.
Därefter tillbaka till rummen efter en trevlig dag och kväll.


Dag 4.
Dagen börjar med frukost och efter det möts alla upp för att ta avsked av varandra och tar plats i bussen för resan hem igen till Arvika.
Det har varit mycket trevliga dagar i Skive med allt vad där hör till, och vi hoppas på ett återseende.


Manskören Iris


Text: Jag som inte var med( Nisse)
Foto: Roland Löving

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.